Greetings all,
I'm having a problem programmatically calling SendAndReceive in my Outlook Addin. I'm using Visual Studio 2008 and Outlook 2007. I expect this is due to me not having a complete understanding of what is going on in my code, but I'm hoping someone will be willing to enlighten me.

Here's a simplified version of the code I'm trying to make work. Most of this was put in place using the VS>New Project>Outlook 2007 Add-in function.

Code:
    public partial class ThisAddIn
    {
        private Outlook.Inspectors inspectors;

        private void ThisAddIn_Startup(object sender, System.EventArgs e)
        {
            inspectors = Application.Inspectors;
            inspectors.NewInspector += new Outlook.InspectorsEvents_NewInspectorEventHandler(inspectors_NewInspector);
        }

        private void ThisAddIn_Shutdown(object sender, System.EventArgs e)
        {
        }

        private void inspectors_NewInspector(Outlook.Inspector inspector)
        {
            try
            {
                Globals.ThisAddIn.Application.Session.SendAndReceive(false);
            }
            catch (Exception exc)
            {
                MessageBox.Show("Item Write - Send/Receive failed.\n" + exc.Message.ToString(), "OK");
            }

        }

        #region VSTO generated code

        /// <summary>
        /// Required method for Designer support - do not modify
        /// the contents of this method with the code editor.
        /// </summary>
        private void InternalStartup()
        {
            this.Startup += new System.EventHandler(ThisAddIn_Startup);
            this.Shutdown += new System.EventHandler(ThisAddIn_Shutdown);
        }
        
        #endregion
    }
This is pretty simplified, but my intention is to trigger a "F9" send receive all when opening an inspector. I've also trying replacing the code in try block with this:
Code:
                Outlook.Application app = Application;
                Outlook.NameSpace nsp = app.GetNamespace("Mapi");
                nsp.Logon("Mapi", null, true, false);
                nsp.SendAndReceive(true);
with the same results.

Speaking of results. In the debugger, when I hit either
Code:
Globals.ThisAddIn.Application.Session.SendAndReceive(false);
or
Code:
nsp.SendAndReceive(true);
, the program throws an exception with the message: "The operation failed."

Any thoughts on what I'm doing wrong would be much appreciated.
Thanks,
Steve